Λευτέρης Κρέτσος

Το Μουντιάλ με βίντεο 180 και 360 μοιρών στην υβριδική ΕΡΤ

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου ΕΡΤ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018: ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η ειδική εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης προσφέρει ζωντανή μετάδοση αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, καθώς και όλους τους αγώνες σε video on demand με διαδραστικό timeline.

Οι καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρουσιάστηκαν σε μια εκδήλωση, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταυρος Νιαρχος.

«Βλέπουμε ένα δείγμα της ΕΡΤ που θέλουμε και που μας αξίζει», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, προσθέτοντας ότι «μία ΕΡΤ που πρωτοπορεί και καινοτομεί, ανοίγει το δρόμο για την τηλεόραση του μέλλοντος, προσεγγίζει τους νέους και αγκαλιάζει όλους τους πολίτες».

Στον σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ για την προάσπιση ενός δημόσιου αγαθού, της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός,  ο οποίος χαιρέτισε την προσπάθεια της ΕΡΤ «να προσφέρει στο κοινό σύγχρονες υπηρεσίες αγκαλιάζοντας το παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι».

Τον νέο εικονικό κόσμο και τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ παρουσίασαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Μάρκος Βογιατζόγλου και ο γενικός διευθυντής νέων Μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης. Ο διευθυντής αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε στις νέες εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης εν όψει Μουντιάλ, καθώς και στις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων.

Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, αθλητές και δημοσιογράφοι, παρουσίασαν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ για κινητά και tablets, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωντανή μετάδοση των αγώνων σε παράθυρο 180 μοιρών με ενσωματωμένα στατιστικά που θα επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, βίντεο 360 μοιρών από την πόλη του διεξαγωγής αγώνα, την άφιξη ομάδων και οπαδών, και την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Η ειδική εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης προσφέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη δυνατότητα θέασης βίντεο 360 μοιρών, ζωντανή μετάδοση αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, καθώς και όλους τους αγώνες σε video on demand με διαδραστικό timeline.

Το website του Μουντιάλ (διαθέσιμο σε κινητά, tablets και υπολογιστές) περιλαμβάνει ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, διαδραστικό περιβάλλον με στατιστικά και χρηστικές πληροφορίες που επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικά:

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018
Tags:
Μουντιάλ 2018, Μουντιάλ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, Παγκόσμιο Κύπελλο, ΕΡΤ, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Κρέτσος, Ιούλιος Συναδινός, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK